Sinds maart 2021 ben ik naast wandelcoach ook rouwcounselor. Voor mij is het belangrijk om mensen in hun rouwproces te helpen, mede omdat er in deze tijd te weinig aandacht voor rouwverwerking is. Mensen gaan vaak snel weer over naar de orde van de dag en verwerken het verlies niet voldoende, wat in de loop van de tijd problemen kan opleveren.

Iedereen krijgt in zijn leven met verlies te maken. Het betreft niet alleen het verlies van een dierbaar persoon of dier, maar het kan ook verlies of loslaten zijn van werk, een relatie of gezondheid bij ziekte. Naast mijn opleidingen tot wandelcoach en rouwcounselor put ik ook uit eigen ervaring. Mijn ervaringen gebruik ik alleen als jou dat in het proces kan helpen.

Een mooie manier om tot rouwverwerking te komen is lutografie. Met lutografie werk je online aan je persoonlijke rouwproces door middel van een schrijf-, muziek-, teken-, bewegings- en zoekopdrachten die je in jouw eigen huis, op jouw eigen tempo doet – met of zonder (online) begeleiding. Ter ondersteuning krijg je hierbij meditaties, artikelen en lees-en kijktips. Zo kan er uiteindelijk een boek ontstaan over jouw eigen rouwproces. Lutografie is ontwikkeld door Leoniek van der Maarel. Voor meer informatie over lutografie zie de website www.lutografie.nl

Lutografie combineer ik met (wandel)coaching op de manier waar jij je prettig bij voelt. Dat kan op afstand zijn via whatsapp, telefonisch contact of 1 of meerdere wandelsessies. Ook in de begeleiding kan ik de verschillende manieren van contact met jou combineren, mocht jij daar behoefte aan hebben.